Monday, December 19, 2011

wahhhh=) 1st day

kawan2..wahh lamenye xupdate blog..heee
eermm bz lahh...ari tuh blik kg..pas tuu nk settle sal umh lahh..LI kat ipoh..heee
errmm hari ni aq daftar kat opis aq TNB jaln lahat...(main lah)....
heee..aq daftar ngn  ♥ aq lahh...hee..
alhmdulillah xdek pee pun..tp tuh laa..
mmg buhsan sgt2..sbb xdek wat pee langsung..
duk jee tercongok..hahaa
last2 ♥ aq amek kan buku tentang persoalan tntg hukum dlm islam nie..
sbb time kumpul tuhh dekat ngn bilik solat..heee=)
heee so aq duk dengar ♥ aq ni bace je lahh..hee...
tuhh je laa yg memanjangkan mase...heeee

Saturday, November 19, 2011

hambamu...


Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah

Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah


Tajuk = Hambamu
Nyanyian = Mawi Feat Akhill Hayy - HambaMu

like sgt2 lagu ni...
xtau nape..
biler dengar nak2 lagi pky earphones...
rase tenang sngat...
=)

Sunday, November 6, 2011

aidiladha travel

hurrmmm 4/11/11 ari jumaat...
amierul kwn poli aq...dia nk mnx tlg aq hantarkan dia kat alor pungsu..hehehe...jauh tuhhh
tp sbb aq ni mmg suka sgt travel an...ape lagi rebutlah pluang tuh..hehheee
jadi ptg tuh kami bertolak dri poli jam 6.30 ptg...melalui manjung,pnty remis,kamunting and trus ke alor pungsu..kami selamat tiba di kg halaman amierul pd jam 12 mlm..hehee...lame tuh,,yea laa..bnti slt..pastu hujan lgi..jalan basah dgn pglihatan yg kurang jelas...aq geram giler dgn pemandu kereta yg boleh dikategorikan sebagai banggang lah jugak....tlg lah..gne high-beam apbila prlu je....dh tau kat dpn tuh nnti ada kndrann yg akan berselihin ttp lah high-beam tuh..aq ni nek moto je...xmcm ko nek keta....isshh sabar je lahh....silau lah aq kalu ko buat cm tuh ngokk...
keesokan harinya 5/11/2011 ari sabtu...
aq dan amierul g taiping sentral...saja jaln2..hehe...tber2 lak terigat yg hp aq rosak..then try lah survey cri tmpt nk repair..dapt lahh..n now hp aq dh kmbali pulih... kalau tak display dia xkuar lagnsung..rupa2 nya ribbon dia rosak da....hehehe..now elok dah...


lepas tuh singah lah mcd jap...ermmm  amierul nk mkn..aq mkn sundae coklat je...hehe..ni ha sdp x??nyam2=)
hehee...pastu kul 5.30 ptg aq teruskan pjalan pulang ku ke KL..huu...mula2 perjalan ok lah,..smpy je sg perak...aq dh mula dibasahi hujan...hehehe...aq xberhenti pown sbb hujan xbape lebat sgt,,,hehee,,aq teruskan jgk perjalan....huhuuu..sngah kat tapah jap minum teh tarik sbb aq dh sejuk sgt,..dgn hujan nye...hehe

lepas hbs minum aq isi myak penuh2 n teruskan perjalan aq...
dalam kul 7 cm tuh lah aq tolak dari rnr tapah...
hehee..
then mse kan enter bidor aq cucuk sebuah bas nie..jauh jgk lah...
aq maintan 120km/h jeeee...
last2 ujan..jd oleh sbb hujan n faktor keselamtan..
aq pn tglakn bas tuh.hehee..basah lah aq...then aq selamt smpy di umh dlam pukul 9.30 mlm...
alhmdulillah semua slamt..total all pjalan aq ialah 576KM...hehehee... 

Thursday, October 27, 2011

Fb TimeLine

amcm ade style x???hehehee...
ni sebb aq tertengok page kawan fb aq lah nie ZHER TYRON n AIN DZULAIKHA..
hehee..xlame lps tuh ZHER TYRON buat lah notes cm ne nk buat...
follow2 jadi lah cm nie..heheheee...
jatanye bnde ni mmg akan jd kat semua orang cuma xtau bilew je...
tp kami2 nie dh gne dh jadi yg len2 tuh tggu mase untuk FB tkar sndri jee...heeeee=)

Tuesday, October 11, 2011

Extreme x??

hehehe...
ada la sekali tuh..aq cakap kat umi aq...
"umi wan rasa nak pakai keta la"hehehe=)
umi pun cakap tanye lah ayah...
suh ayah bayar muka...hehehe...
aq igat kalau boleh lepas LI ni biar aq dah ada keta...
senang sikit nak bawak ♥ ku ke...
hehehehe...sekarang yang menarik perhatian aq..
ni dia myvy EXTREME 1.5 tuhhhh...hehehe


aq jumpa masa nak g ipoh nak hantar borang untuk LI kat RNR SIMPANG PULAI...
ni pun jadi lah..hehehe

Sunday, October 9, 2011

hujan......

eeemm semuanya bermula apabila aq lepak kat satu bustop nie...
sebab time tu hujan lebat...jadi dalam 10minit pas aq menanti hujan kat situ..
datanglah sorang hamba allah nie....turut bertuduh di bawah bustop nie...
hurmmm jadi aku ni macam biasalah ramah katanye orang...
aq pun tegur laa orang nie...borak2 rupanya dia bro laa..hehhee=)
eemm yang best nye kan..aq suka laa cara dia cter kat aq...
dia memang banyak pengalaman...respect la..name dia abg IM...
dia pernah bekerja..and datang kat KL pun sebab nak belajar..dulu dia penah kerja kat KL..
n now dia nk blaja lak..hurm yang bestnye kan...abg ni nasihat semua mmg best..ayat dia memang orang yang
berpengalaman...i loikeee....hehee..thank abg IM...nanti kita jumpa lagi yea...=)

Thursday, October 6, 2011

Final semakin hampir




BA301: ENGINEERING MATHEMATICS - 16/11/WED(11.15-1.15)
EC303:COMPUTER ARCHITECTURE - 22/11/2011(8.30-10.30)
EC301: COMPUTER NETWORKING FUNDAMENTALS - 23/11/WED(8.30-10.30)
EC304:MICROPROCESSOR - 23/11/WED(2.30-4.30)
EE301:ELECTRONIC CIRCUITS - 24/11/THUR(8.30-10.30)

Itu dia setakat ni kalau tiada pindaan...
itulah tarikh final exam aq...
adoii..dekat sangat dah nie...
rasa takut pun ada.....
hurmm hope aq dah boleh mula study dah kut..
harap-harap lah sem nie dapat pointer lagi tinggi..
insyaALLAH..=)
to all my fren...do the best ya...
n especially to my sayang hope2 kali ini saya dapat challenge pointer awak=)
hehehehee....
k izwan..wake-up jangan asyik tiduw je...
misi besaq nie..hehhehe...
gud luck ya izwan...=)
ingat umi,ayah harapan dorang tinggi tuh sebagai seorang abang kena tunjuk
yang terbaik untuk adik2 nie..
huuu..cayoookk3x....=P

Tuesday, October 4, 2011

akhirnya=)

ok...i'm done...
now dah setup dah page mane yg kat depan...
huhuhu...
xdek laa susah mane pun...
semuanya dah ade kat google...=)
eeeemmm aq set wallpaper baru ni....
sebab keychain kat belakang tu someone special ♥ yang bagi...=)
heheheee...so maybe aku akan selalu laa update blog pas ni...
huhuhu...

SeLaMaT DaTaNg

=)

Monday, October 3, 2011

berblog kembali!!!

hurrrmmm..maybe aq akan update laa blog aq ni dalam seminggu..cmenye aq xtahu ape yang aq nak cerita laa..tp kan skrg ni yg hanya bermain di hati aq hanya lah tntg dia sorg jerk...hurrmmm adekah aq akan update tntg dia jee...baik tukar name blog ni untuk dia an..hehehee...xpelah aq try lah tgk ape yg menarik...ape yg terlintas n nk try blog balik laa...huhuhuuu...